Mi a jó házasság titka?

Egy új bejegyzés formát is indítunk, amiben egy adott kérdésre válaszolhatnak 6-7 mondatban a felemelkedés olvasói. Témától függően meg is keresünk jó példákat mutató embereket, akik az élet fontos kérdéseire válaszolnak. A KÖRKÉRDÉS-ben megosztjuk a jó tapasztalatainkat, véleményeinket és ebből áll össze majd a bejegyzését. Ez az új KÖRKÉRDÉS forma talán szokatlan és nagy bátorságot igényel, de biztos sokak gazdagodnak majd általa, hisz a válaszokat az élettapasztalat írja majd!

Mi a jó házasság titka? Mit tehetek, (vagy teszek) hogy nagyobb összhang és szeretet legyen a kapcsolatban? Milyen hétköznapi “praktikákkal” fejezem ki, hogy a házastársam milyen fontos számomra?

A felemelkedes.eu@freemail.hu -ra vagy a felemelkedés facebook oldalra várjuk a válaszokat. A honlap bejegyzésére persze nem adjuk ki a személyes adatokat, csak azt kérjük, hogy legyen keresztnév, hány éve házasok, hány gyermekük van.

————————————————————————————–

Zsolt, 7 éve vagyunk házasok, 2 és fél gyermekkel. 🙂

Nagyon nehéz működő, hasznos recepteket adni, inkább csak tanmeséket, példákat érdemes közé tenni, olyen Pl. a  meghallgatás is. A Férfiak többsége nem úgy működik, hogy értékelje, feldolgozza a Nők beszédkényszerét. A Nőknek szükségük van arra (főleg, ha éppen Anyák, és a napjaik a gyerekekkel összezárva telnek, ahol nincs lehetőségük értelmi szintjüknek megfelelő társalgást folytatni), hogy kibeszélhessék a napi problémákat, gondokat, történéseket. A Férfi leül a TV/számítógép/könyv, stb. elé, belebambul a megszokott dolgokba, és ezzel feldolgozza a problémákat, eseményeket. A Nőknek beszélniük kell! Ha nem beszél, mesél ott már bajok lehetnek. Tehát esténként időt kell szánni arra, hogy a Nő elmondhassa a bánatait, örömeit, érzelmeit. Nem vár megoldást, segítséget a Férfitől, (hiszen ő megoldja a problémát) csak megerősítésre van szüksége és hogy kibeszélhesse magából az érzelmeit. Nem kell vitába keveredni, okoskodni, magyarázkodni, ilyenkor pár jó szó, ölelés, simogatás megnyugtatja a Nőt és a lelkét.

Mi a jó házasság titka? A türelem, az alkalmazkodóképesség, a kompromisszumkészség és a humor. Mit tehetek, (vagy teszek) hogy nagyobb összhang és szeretet legyen a kapcsolatban? Munkamegosztás, figyelmesség, törődés, meghallgatás, segítség. Milyen hétköznapi “praktikákkal” fejezem ki, hogy a házastársam milyen fontos számomra? Figyelmes ajándékok, kényeztetés, felajánlott segítségek.

 ————————————————————————————–

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Pin It on Pinterest